Muž z Reľova si na štefánskej poľovačke prestrelil dlaň

27.12.2006 Kežmarok

Reľov 27. decembra (TASR) - Na štefanskej poľovačke sa postrelil 43-ročný muž z Reľova v okrese Kežmarok. Poľovník s odistenou puškou sa chcel presunúť troch...
Reľov 27. decembra (TASR) - Na štefanskej poľovačke sa postrelil 43-ročný muž z Reľova v okrese Kežmarok. Poľovník s odistenou puškou sa chcel presunúť trochu ďalej, aby lepšie videl na zver, pričom sa nohou zachytil o krík trñ ia. Pri páde chytil rukou pušku tak nešťastne, že guľovnica vystrelila a guľa mu prestrelila ľavú dlaň.

\"Popoludní sme prijali výzvu na zásah k pacientovi so strelným poranením. Zraneného z lesa neďaleko Reľova zviezli poľovníci terénnym autom na cestnú komunikáciu za obcou. Postreleného muža sme prevzali pri plnom vedomí. Po revízii rany sme mu ošetrili ľavú dlaň. Muž sa sťažoval na nepríjemnú bolesť. Po konzultácii s odborníkom sme mu podali analgetiká a snažili sa ho upokojiť. Stabilizovaného pacienta sme transportovali na centrálny príjem popradskej nemocnice, \" informoval vedúci záchranár Stanice Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) v Spišskej Starej Vsi Anton Hudák.
Pacient by mal v krátkom čase podstúpiť operáciu na traumatologickom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Poprade.
 

Vyberte región

mark